Het is een flinke tijd stil geweest op mijn website. Niet dat ik geen teksten meer de wereld in slingerde, maar dat ging vooral via mijn twitter-account en de Rechten van de Fietser. Maar aangezien ik aan een nieuw fietsavontuur werk, is het nodig om een nieuw weblog te maken.

Van dat nieuwe weblog lees je nu de eerste post. Zoals je ziet ben ik nu toch ook gevallen voor de verleidingen van moderne CMS-technieken. Dit werd noodzakelijk omdat het oude reisweblog offline is, en ik geen alternatief kon vinden dat een met SMS aangedreven microblog bood. Dan maar de sprong in het diepe met een WordPress-systeem waarop ik met relatief weinig dataverkeer kan posten.

En dan nu de nieuwe reis. Mijn oorspronkelijke plan was om de 100 Cols-route te gaan fietsen, maar dit heb ik uit moeten stellen. Het maken van een GPS-track op basis van de summiere beschrijving is domweg teveel werk, zelfs op basis van een bestaande track. En aan die bestaande tracks kon ik ook al zien dat het onmogelijk is om de 100 Cols-route correct te fietsen zonder gedetailleerde GPS-track. Keer op keer wordt er verkeerd gereden.

Ik wil de route nog steeds heel graag rijden. Door het avonden lang turen op OSM en Streetview heb ik wel gezien hoe mooi de route is. En hoe complex.

Maar nu. Ik moet nog een flink aantal vakantiedagen opmaken. Ik wil graag een solotocht fietsen maar veel voorbereidingstijd heb ik niet. Het moet dus sowieso een route zijn waar ik niks aan hoef te doen, hoogop een beetje overnachtingen plannen. De verleiding is natuurlijk groot om weer naar het Noorden te gaan. Maar als ik dat doe, dan wil ik eigenlijk ook meteen naar het verre noorden. En daar mis ik dan weer de tijd voor.

Routes naar het zuiden liggen dan meer voor de hand. Daar zijn ook goed beschrijvingen met GPS-track van beschikbaar. Op dit moment twijfel ik tussen een retourtje Rome en heen en weer naar Santiago de Compostella. Dit weekend moest ik maar eens een knoop doorhakken.