Voor de scheerlijnen heb ik iets steviger haringen dan de titanium paperclips. Dit is vooral prettig bij het kamperen op zandgrond. Wat ik gebruik zijn oude, verbogen aluminium V-haringen van de eerder genoemde Hilleberg. Het verbogen uiteinde heb ik er afgezaagd, zodat er haringen van 6 en 8 cm overbleven. Voor dit kleine tentje is dat genoeg. Welke haring ik waar doe, is afhankelijk van de wind. Als het niet stormt gaan de lange meestal aan de grote scheerlijnen aan de zijkant en de korte aan de uiteinden van de tent.

Zowel de aluminium als de titanium haringen kun je niet in rotsige bodem slaan. Daarvoor heb ik een schroevendraaier mee. Driekwart van de handgreep heb ik afgeslepen met een slijptol, in wat resteerde heb ik gaten geboord om gewicht te besparen. Heel bewust heb ik een nieuwe, dure schroevendraaier gekocht, zodat hij van keihard staal gemaakt is. Als hamer gebruik ik een steen, die altijd wel te vinden is op plekken waar je hem nodig hebt.

Het onderzeiltje is een simpel reflecterend folie uit de buitensportwinkel. Ik heb het precies op maat geknipt. Dat is niet alleen lichter, het voorkomt ook dat regenwater via uitstekende randen je tent in loopt. Het reflecterende folie heb ik al lang niet meer te koop gezien, ik weet niet of het nog gemaakt wordt. Alternatief is een dubbelgevouwen Bo-camp onderzeiltje. Als je de kou opzoekt, kun je een aluminiumfolie nooddeken in het plastic vouwen en met wat stukjes plakband vastzetten.