Schoenen

Schoenen zijn geschikt om te fietsen, geschikt om te lopen, of geen van beide. Fietsschoenen hebben een stijve zool nodig en moeten heel goed ventileren. Wandelschoenen moeten een soepele zool hebben en zijn bij voorkeur waterdicht. Die eisen zijn niet te combineren. De fiets-wandelschoen is een contradictio in terminis. Het enige echte verschil met pumps is dat er plaatjes onder geschroefd kunnen worden.

Pumps hebben dan nog het voordeel dat ze geen veters hebben; weinig dingen zo irritant als een veter die zich om je pedaalas wikkelt. Fiets-wandelschoenen hebben bijna altijd veters in plaats van de klittenbanden en krikkrakjes van echte fietsschoenen. En ze hebben brede zolen, waardoor ze vooral op de ligfiets meer wind vangen.

Begin er niet aan. Neem een paar goede mountainbikeschoenen met knetterstijve zool, en een paar lichte waterdichte wandelschoenen. In gewicht scheelt het minder dan je zou denken, die fiets-wandelschoenen zijn relatief zwaar. In geld scheelt het meer, maar als je één keer na een dag door de regen fietsen je voeten in droge, warme schoenen kan steken is dat acuut vergeten.

Mijn keuze viel op wandelschoenen A van Salomon met Gore-tex, en Dragon 3 mountainbikeschoenen van Sidi. ’t kost wat, maar het rijdt en loopt geweldig en gaat heel lang mee.

2 reacties op “Schoenen

  1. Weet jij waar ik pumps kan vinden waar ik plaatjes onder kan schroeven?Daar zou ik wel interesse in hebben (vermits die pumps nog enigszins lopen, want ook vrouwenschoenen en kunnen-lopen lijkt een onmogelijke te vinden combi), want dat scheelt op een werkdag weer een paar minujten omkleedtijd.
    pumps in vm werkt trouwens, die test is al me gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.