Kamperen in Noord-Noorwegen

Ik kies ervoor om te kamperen. Overnachten in een tent geeft mij een gevoel van vrijheid. Het is sportief en avontuurlijk. Zelf mijn potje koken geeft me de mogelijkheid om echt goed fietsvoer te maken. Ik ben onafhankelijk van hotels en B&B’s, voor een tent is altijd wel een plek te vinden. Bovendien is het goedkoop, wat zeker in de Scandinavische landen aardig aantikt bij een wekenlange reis.

Erg uniek ben ik daarin niet; ik denk dat de meerderheid van de reizende fietsers voor de tent kiest, om min of meer dezelfde redenen. Uiteraard zijn er genoeg fietsers die liever het comfort hebben van slapen in een vast gebouw met een echt bed. Op de meeste reizen heb ik ook wel momenten dat ik dat prefereer, en ik hoop zo oud te worden dat het voor mij verreweg het verstandigst is om van hotel naar hotel te fietsen. Ik kan natuurlijk niet beloven dat ik het dan ook daadwerkelijk doe.

Over kampeeruitrusting valt misschien nog wel meer te vertellen dan over fietsen, en ook hier geldt dat omstandigheden en persoonlijke voorkeuren voor een groot deel bepalen wat de beste keus is voor het materiaal. In de volgende paragrafen beschrijf ik welke spullen ik gebruik en waarom, zonder de illusie dat ik de waarheid in pacht heb of de hele markt overzie.

Achtereenvolgens behandel ik: