Goede ligfietskleding wordt onder andere gemaakt door Kangaroo in Slovenië. Kangaroo heeft grote en handige zakken en is comfortabel door de meer op ligfietsen afgestemde snit. De ontwerpen zijn ook fraai. Verder zijn er in de VS een paar merken die er goed uitzien en hebben sommige fabrikanten eigen kleding. Soms heeft de Ligfietsvereniging een actie waarbij je ligfietsshirts kunt bestellen.

Gewone korte fietsbroeken hebben altijd een zeem in het kruis. Dat wil je natuurlijk niet. Een oplossing is een korte hardloopbroek, maar die hebben vrijwel altijd een zakje met een rits op de kont. Craft maakt gelukkig nog altijd broeken zonder zo’n zakje, en je ziet dan ook opvallend veel ligfietsers in precies dezelfde Craft-broeken rijden. Maar Kangaroo levert ze ook. Dan passen ze heel mooi bij de shirts, dus als je een tientje over hebt voor je ijdelheid, neem dan een setje van Kangaroo.

De ondershirtjes van Odlo en Craft zijn erg geschikt voor ligfietsers. Ze hebben een winddichte voorkant en goed ventilerend rugpand zonder vervelende naden. Craft vind je nog wel eens in wielerzaken, voor Odlo kun je beter naar de buitensportwinkel.

Zowel mijn winterbroek als mijn beenstukken zijn van Castelli. Niet het goedkoopste merk, maar één regenachtige dag in het hoge Noorden en dan ben je die prijs snel vergeten.