Lerares misbruikt 13-jarige jongen. Deze krantenkoppen zijn al erg, en je kunt wel raden hoe de reacties onder deze berichten zijn. Dank aan @chsters
Lerares misbruikt 13-jarige jongen. Deze krantenkoppen zijn al erg, en je kunt wel raden hoe de reacties onder deze berichten zijn. Dank aan @chnoella

Het moet maar eens hardop gezegd worden. Mannen staan niet 24 uur per dag klaar om seks te hebben. Wij zijn ook wel eens moe, hongerig, gespannen, hebben andere dingen aan ons hoofd of hebben domweg heel veel zin in iets anders op dat moment.

En nee, het is voor de meeste mannen niet voldoende als een vrouw borsten heeft en in samenhangende zinnen terugpraat. Als man vind je lang niet elke vrouw aantrekkelijk. Ook een mooie vrouw hoeft niet aantrekkelijk te zijn; als je elkaar niks te melden hebt, komen er ook geen serieuze lusten bovendrijven. Laat staan wanneer ze onaardig is, domme dingen zegt of als je haar terugvindt op de Racist Shamewall.

Mannen willen wel degelijk meebeslissen over de vraag wanneer ze met wie seks hebben. En dat betekent dat ze ook wel eens ‘nee’ willen zeggen.

Geen zin? Mancard inleveren!

Alleen, dat mogen ze helemaal niet. Mannen horen geen ‘nee’ te zeggen tegen een vrouw. Een man die de kans op seks laat lopen, is zijn mannelijkheid kwijt. Want een echte man neukt alles wat er te neuken valt. Doet hij dat niet, dan is hij een mietje, stiekem homo of zelfs impotent. Een man die ‘nee’ zegt, verliest zijn mancard, die vileine uitvinding waarmee sommige mannen hun smerige strijd om de top van de apenrots uitvechten.

Voor mij als gevoelige man is dit geen nieuws natuurlijk. Maar toch was ik geshockeerd door de tweets die mijn twittermaatje @roderick_online onlangs opviste.

Screenshot_Roderick

Ja, je leest het goed. Deze vrouwen zeggen hier echt dat een man geen ‘nee’ mag zeggen. En mocht hij dat toch doen, zouden ze hem verkrachten. Want als mevrouw zin heeft, moet hij. Weigeren is een misdaad.

Dit zijn niet alleen een paar tweets. Het gebeurt ook echt. Er zijn wel degelijk vrouwen die over de schreef gaan. En niet alleen binnen een relatie zoals in de tweets hierboven.

Geen drukknoopjes meer

In mijn zeiltijd kwam ik regelmatig in café De Slof in Enkhuizen. Leuke tent met veel licht alternatieve jongeren. Zoals altijd wanneer een ploeg botteraars een kroeg binnen komt, gooiden we onze zeiljassen, kielen en schipperstruien in een hoek. Aan het eind van de avond probeerde ik mijn spullen uit de grote hoop te vissen. Voorovergebogen met mijn handen in deze naar zeewater, lijnolie en zweet geurende berg, werd ik ineens in mijn kont geknepen op een vrij vergaande manier. Ik draaide me om en zag vijf vrouwen die mij met een stalen blik aanstaarden. Gelukkig had ik inmiddels mijn trui en kiel gevonden. Ik wrong me tussen hen door en glipte snel naar buiten.

Kort geleden stond ik op de dansvloer. Dat gebeurt wel vaker, ik hou nou eenmaal van dansen. Alleen draag ik tegenwoordig dan niet meer het overhemd dat ik toen aan had. Of een ander overhemd met drukknoopjes. Want er liep een vrouw waar ik nog geen blik mee had gewisseld, pardoes op mij af en rukte mijn overhemd open tot aan mijn navel. Later zag ik dat ze een vriendje bij zich had. Een kerel die een kop groter was dan ik. Ik word vaak voor homo aangezien, en dit was één van die zeldzame gevallen dat ik me daardoor juist veiliger voelde.

En dan zijn er nog de feesten die ik vroegtijdig verlaat omdat ik geen zin heb de hele tijd een creepy vrouw te ontwijken, de geile opmerkingen die ik tijdens het fietsen toegeworpen krijg, en incidenten in de privésfeer waar ik hier maar beter niet over kan uitweiden. Eigenlijk gebeurt er elke maand wel iets waarvan ik denk: Dit zou een man niet moeten flikken richting een vrouw.

De grootste zonde

Wat ik hier doe, is de grootste zonde die een man tegen zijn mannelijkheid kan begaan. Ik beschrijf hier hoe ik kansen op seks niet heb aangegrepen, maar er voor weg ben gelopen. Dat ik vrouwen niet heb ‘gepakt’ toen het kon.

Maar het is zelfs nog erger. Ik klaag er over. Ik loop te miemelen over een luxeprobleem, het probleem dat elke man wel wil hebben. Eigenlijk ben ik alleen maar aan het opscheppen. Stiekem vind ik het allemaal hartstikke fijn natuurlijk.

Ik ben inmiddels oud en wijs genoeg om me niet zoveel meer aan te trekken van hoe andere mannen over mijn mannelijkheid denken. Nog nooit heeft een vrouw naar mijn mancard gevraagd alvorens met mij het bed in te duiken. Maar ik moest ook 41 worden voordat ik dit soort zaken een beetje doorzag. De meeste mannen zijn als de dood voor twijfels aan hun mannelijkheid. Nooit zullen ze toegeven dat vrouwen dingen met hen hebben gedaan die ze niet fijn vinden. Ze zullen het daadwerkelijk als een doodzonde zien om ‘nee’ te zeggen. Ik ken meerdere mannen die seks hebben gehad met een vrouw die ze absoluut niet aantrekkelijk vonden, en zich dan ook nog eens schuldig voelden omdat ze moeite hadden met klaarkomen.

‘Nee’ zeggen

Het moet maar eens klaar zijn met die onzin. Mannen hoeven niks dat ze niet graag willen. Vrouwen hebben geen speciale rechten waardoor aanranding geen aanranding is.

Hier moet over gepraat worden. Het is echt niet fijn als er seksuele dingen met je gebeuren tegen je zin. Onder druk gezet worden om seks te hebben met iemand die je niet wilt, is een pijnlijke toestand. En ja, ik heb aan den lijve ondervonden dat het je eigen seksualiteit geen goed doet. Ik heb er een keer bijna een date om afgezegd. En de gedachte dat bij zo’n graaigrage vrouw misschien een jaloers vriendje hoort dat iets te vaak naar de sportschool gaat, is best eng.

Ik ben heel benieuwd naar ervaringen van andere mannen. Durf jij ‘nee’ te zeggen? Heb je last van vrouwen die te ver gaan? Welke reacties krijg je als je hier over praat? Laat het me weten, hieronder, via de mail of op Twitter.

Update

Naar aanleiding van dit artikel is een boeiende podcast verschenen. Luister hier.