Dit weekend voor het eerst sinds lang weer naar Schouwen geweest. De oma van Aalke Lida heeft daar een vakantiehuisje, en in de herfst gaan we daar graag heen om een weekendje te wandelen, lezen en lekkere biertjes te drinken.

We fietsen van via de LF1 naar het zuiden: veerpont Rozenburg, Brielle, de Haringvlietdam, Havenhoofd naar Goedereede. Hier is een cafeetje waar we meestal een espresso met appeltaart consumeren. Prachtig dorpje, ooit een serieuze havenstad.

Daarna verlaten we de LF1 om een handiger route via Ouddorp te volgen naar de Brouwersdam. Met uitzicht over de Noordzee, en tussen de duintjes door, op de Grevelingenmeer, rijden we naar Renesse en dan uiteindelijk Burgh-Haamstede waar het huisje staat. Een fijne, afwisselende fietstocht.

We hadden geluk dit weekend. Op de heenweg draaide de wind halverwege tot we hem mee hadden. Vlak voor zonsondergang stonden we bij de AH, deden inkopen en nestelden ons in het huisje.

Zaterdag waaide de stront van de dijken. Lekker door het bos en de duinen gewandeld. Er waren nog best wat herfstkleuren te bekennen, maar de wind maakte daar op veel plekken korte metten mee.

Op zondag was de wind afgenomen, maar stond nog wel uit het zuiden. Vrijwel blauwe lucht toen we naar huis fietsten, het schoot lekker op. In Brielle koffie en heel goede appeltaart genomen. Helaas moesten we bij de brug over de Brielsche Maas op een test wachten, waardoor we uiteraard ook net de pont misten. Maar ach.