Sinds de grote tocht naar Scandinavië is het stil geworden op Fietsers Afstappen. Dat komt niet omdat er niks gebeurd is, meer omdat ik op andere plekken op internet te vinden was. De afgelopen maanden schreef ik drie stukjes voor andere websites, en verscheen een interview met mij online.

Interview

Om met dat laatste te beginnen, afgelopen herfst werd ik geïnterviewd door Maarten van Gestel voor Brandpunt+. Onderwerp was mijn sterilisatie en het klimaat. Ik was het zelf al bijna weer vergeten, het is alweer vijf jaar terug en op dit moment speelt het geen rol in mijn leven.

Maar het interview werd een boeiend en persoonlijk gesprek. Een paar weken geleden kwam het artikel online. Lees het interview hier.

Sterf patriarchaat sterf

Je moet wel onder een zeer comfortabele steen hebben geleefd als je had gemist dat er vanuit een griezelig rechtse hoek een nieuwe golf van old school seksisme is opgekomen. Jordan Peterson is de grote guru, maar er zijn er veel meer, met Thierry Baudet als de bekendste Nederlandse exponent.

Als rattenvangers van Hamelen lokken ze onzekere jonge mannen met zich mee richting een 19e eeuws patriarchale ideologie. Best wel eng en voor iedereen schadelijk.

Hierover schreef ik een column op de Joop, waarin ik betoog dat mannen juist feminisme nodig hebben voor een levenshouding die goed en gezond is voor hun omgeving en henzelf.

Aan het eind van het jaar organiseerde Emancipator, de organisatie voor mannen en emancipatie, een blogmarathon over geweld tegen vrouwen. Ik schreef een blog over de strijd tegen het patriarchaat. Ook hier over die golf van nieuwe seksisten, maar met de hoop dat gendergelijkheid uiteindelijk zal winnen.

Noorwegen

Als laatste iets dat gewoon alleen maar mooi is. Fietsen in Noorwegen. Op Twitter heb ik een paar jaar geleden Michelle leren kennen, een vrouw die misschien nog wel meer van Noorwegen houdt dan ik. Ze heeft een weblog over dit land genaamd ‘Lost in Norvana’.

Voor deze site schreef ik een gastblog over hoe het is om met de fiets door Noorwegen te reizen. Waar je rekening mee moet houden, hoe je je moet voorbereiden en waar je het allemaal voor doet.

Veel leesplezier, binnenkort ben ik terug met een bericht waarin een tipje van de sluier oplicht over mijn nieuwe fietsavontuur.