Jeroen bij de pont naar Rozenburg. Op de voorgrond onze fietsen. Vorige zomer zijn twee van mijn vrienden overgeschakeld op de ligfiets. Maar om de één of andere reden lukte het niet om eens samen een stukje te gaan fietsen. Goede bedoelingen waren er genoeg, er werden principe-afspraken gemaakt, er werd beloofd te melen en soms werd er nog gemeeld ook. Maar een echte afspraak wilde maar niet lukken.

Tot dit voorjaar. Enkele weken terug was het eerste tochtje met Boi en JeroenE, de eerste helft reed Aalke Lida ook mee. En dit weekend reden JeroenE en ik naar Zierikzee.

De wegwijzer aan het eind van de Brouwersdam. Een mooie tocht. De ergste hitte en droogte van de afgelopen weken waren voorbij, de regen nog niet begonnen. De wind was al wel naar het zuidwesten gedraaid, waardoor we op de heenweg wind tegen hadden. Voor wat betreft het weer hadden we dus precies de goede dag uitgekozen.

In Zierikzee hebben we de traditionele appeltaart gegeten, en daarna met wind mee over de Schouwsedijk, de Brouwers- en Haringvlietdam terug naar Delft. In totaal hebben we iets meer dan zes uur gefietst, een lekker tempo.