Dit weekend is het Paastreffen van de ligfietsvereniging. Een mooie gelegenheid om de hele boel te testen: de kampeeruitrusting, de fiets en het bagagesysteem.

De Noordkaapfujin met vakantiebagage. Gisteravond heb ik een verbeterde versie van het ophangsysteem voor de banaantassen gemaakt. Nu nog gebruiksvriendelijker, betrouwbaarder en beter voor de belasting van de tassen. Het werkt vrij goed, binnenkort zal ik het stukje op ligfietsplaza updaten.

Op de foto zit bijna alles er in dat ik ook mee zal nemen naar Noorwegen: alleen de kaarten, leesvoer & schrijfgerei en mijn winterhandschoenen ontbreken. Ik moet morgenochtend nog wel even uitvogelen hoe ik mijn Camelbak er nog bij kan hangen, maar dat lukt ongetwijfeld. Er is nog ruimte over, en dat is maar goed ook, er zal altijd flink wat eten bij moeten.

Overigens ben ik begonnen met dubbelposten: hier op liglog, en op mijn reisdagboek. Zodra ik onderweg ben, zal ik alleen nog posten op reisdagboek, en gezien de enorme aantallen internetcafé’s waarmee de fjorden bezaaid zijn, zal ik wel hoofdzakelijk via SMS berichtjes naar het thuisfront sturen.